четверг, 21 февраля 2019 г.

Бельгійські вафлі


     Повертаючись зі школи додому, наша команда "Feketa`s children" завітала у місцевий ресторан «Золотий Тур». Ресторан має свій фірмовий десерт, який нам вдалося скуштувати і, навіть, спостерігати за процесом приготування. Кондитер, яка приготувала для нас вафлі, розповіла нам їх історію.
      Історія бельгійських вафель почалася в середні віки. Тоді цей десерт називався просто вафлями і представляв собою прісне хрустке печиво, приготоване у вафельниці. Борошно для вафель в той час складалося з суміші ячменю і вівса. Вафельниці виготовлялися з двох товстих металевих пластин, з'єднаних шарніром і мали важіль з дерев'яною ручкою. Брюссельські вафлі – це саме ті вафлі, які відомі нам як бельгійські, їх зазвичай подають з  цукровою глазур'ю, ніжним шоколадом, м'якими фруктами або збитими вершками.         
     Їх смак, текстура, вигляд змусили нас закохатися в них. Тепер у нашої команди є солодка і приємна традиція: після школи заходити в «Золотий Тур» і смакувати бельгійськими вафлями. До речі, цей ресторан є родзинкою нашого села. Ми ніколи цього не помічали, але проект "ПрофіКемп" допоміг нам у цьому. Тому наступний пост буде саме про «Золотий Тур».

               P.s.  Буде дуже цікаво…





Комментариев нет:

Отправить комментарий