Капітан команди
– Надія Скубенич зацікавилася професією бармена. Ще б пак! Комфортні умови
праці, гарний зовнішній вигляд і головне
– спілкування з цікавими людьми, клієнтами закладу. До речі, серед них, по
секрету, бувають відомі люди…
Ми
дослідили, що професія бармена
зародилася в Америці за часів “золотої лихоманки”. Тоді в торгових лавках в
поселеннях продавалося відразу все. Господарі, щоб збільшити товарообіг, стали
тут же пропонувати і випивку. Потім приміщення магазина перегородив бар’єр, що
розділив “торгову зону” і “місце для відпочинку”, яке стало називатися баром
(бар’єр по-англійськи bar). Тоді ж з’явилися і перші “бармени”, у буквальному
перекладі, “люди за стійкою”. Коктейлі в їх сучасному вигляді теж прийшли до
нас з Америки. А в 1862 році вийшла “Біблія бармена” – перша книга, що містить відомості про
напої, рецептуру коктейлів і професійний кодекс бармена.
«Що має вміти
бармен?» –
запитала Надія . «Він – лице
закладу. Він вітає, інформує, дає поради споживачам, приймає і виконує їх
замовлення. Робота бармена передбачає уміння обслуговувати споживачів:
пропонувати, показувати, реалізовувати готові до споживання безалкогольні,
слабоалкогольні напої, кондитерські вироби, закуски, страви. Готувати обмежений
асортимент алкогольних та безалкогольних напоїв, змішаних напоїв, холодних і
гарячих страв, закусок. І, наголошую,
залишатися при цьому доброзичливим та ввічливим. Презентабельна зовнішність,
володіння бездоганними манерами, енергійність – це
однозначно великий плюс для бармена, адже він працює у сфері послуг», – ділилася
секретами бармен закладу.
Романна
запросила нас продовжити наше знайомство і
запропонувала можливість проведення екскурсій, які вони пропонують своїм
гостям:
- Водоспад «Воєводино» – один з найкрасивіших водоспадів Закарпаття, гідрологічний пам'ятник, розташований у важкодоступному місці на територіі державного заказника;
- Форелеве господарство «Шипіт», 6-10 км;
- Подорож
до полонини Рівна.
Ми
висловлюємо щиру вдячність нашому гіду Романні, а також власнику садиби Петру
Володимировичу Горзову за виявлену гостинність, за можливість дослідити такий
цікавий туристичний об’єкт. Ми не кажемо «Прощавайте!», а з надією говоримо:
«До нових зустрічей!». Бажаємо закладу успішного розвитку і, можливо, колись
років через 5-10 ми захочемо тут працювати!
Комментариев нет:
Отправить комментарий